Chiropractie is een vijfjarige voltijds universitaire opleiding, die wordt afgesloten met een internationaal erkende universitaire graad (MSc). Wetenschappelijk onderzoek speelt een centrale rol tijdens de opleiding.

Aangezien er in Nederland geen opleiding tot chiropractor is, volgen de Nederlandse chiropractoren hun opleiding aan universiteiten in het buitenland, voornamelijk in Groot-Brittannië, maar soms ook in de Verenigde Staten, Canada, Scandinavië. In grote lijnen volgen de medische en chiropractische studenten hetzelfde programma in de preklinische jaren van hun opleiding. Zo doorlopen in Denemarken de chiropractie studenten samen met de medische studenten de eerste twee jaar van de opleiding geneeskunde aan de universiteit van Odense.

Na het voltooien van de opleiding moet er nog een jaar in Nederland onder supervisie worden gewerkt voordat men, na het succesvol afleggen van een afsluitend praktijk examen, zelfstandig mag werken.

Danny Smink heeft zijn opleiding chiropractie aan het Anglo European College of Chiropractic in Groot-Brittannië gevolgd en in 1999 succesvol afgesloten met een Masters-graad. In 2000 heeft hij het NCA examen gehaald. Eerder, voor zijn opleiding Chiropractie, heeft hij in 1992 in Utrecht een 4-jarige HBO-opleiding fysiotherapie afgerond.